به گزارش سلام لردگان به نقل از دانا، محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام شب (پنجشنبه) که در برنامه «گفتوگوي ويژه خبري» شبکه دو سيما سخن ميگفت، به يومالله 22 بهمن ماه امسال و حضور باشکوه مردم در اين راهپيمايي اشاره کرد و اظهار داشت: بنده نيز به عنوان سربازي از انقلاب در 22 بهمن امسال که مردم هوشمند ايران حضور معناداري را به نمايش گذاشتند شرکت کردند.
وي ادامه داد: حادثه انقلاب و امام(ره) از وجدانهاي ملت نيروي عظيمي ساخت که اعتماد به نفس به ملت ايران بازگشت. چرا که در آن زمان بيتفاوتي موج ميزد و مردم ايران مدام در معرض تحقير و توهين قرار داشتند و يک توده منسجم نيز نشده بودند يعني اتمي بودند اما امام (ره) و انقلاب اتمها را جمع و جسم محکمي را درست کردند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، خاطرنشان کرد: اگر امروز ملت ايران با تمام قدرت در صحنه حضور دارد و همچنان در اين صحنه خروشان مي درخشد به دليل همان بنايي است که امام(ره) و انقلاب بنا کردند.
رضايي مردمي شدن و الهي شدن سياست را دو عنصر رمز پيروزي انقلاب عنوان و تصريح کرد: سياست از انحصار گروه خاصي درآمد و عمومي و مردمي شد و سياست توحيدي نيز سياست جمعي و الهي بودن است.
وي با تأکيد بر اينکه مردم انقلاب را از آن خود ميدانند، خاطرنشان کرد: مردم مسئولان کشور را مهمان ميدانند و ميزبان خود مردم هستند. بنابراين احساس تعلق ملت به انقلاب فوقالعاده است. چرا که ملت ايران در طول تاريخ براي هيچ چيز به اندازه انقلاب سرمايهگذاري نکرد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گريزي نيز به انقلاب مشروطه زد و گفت: فداکاريهاي ملت در انقلاب اسلامي در مقايسه با انقلاب مشروطه قابل مقايسه نيست چون ملت ايران کار بزرگي انجام داد که تاکنون انجام نداده بود.
رضايي يومالله 22 بهمن را واقعيتي در بطن و ذات ملت ايران دانست و اظهار کرد: در يومالله 22 بهمن چيز مصنوعي وجود ندارد و اگر صدا و سيما نيز در خصوص يومالله 22 بهمن کاري نميکرد باز مردم به صحنه ميآمدند.
وي در عين حال گفت که نبايد مراسمي همچون مراسم يومالله 22 بهمن دولتي شود چرا که يومالله 22 بهمن همچون عاشوراست و در دل مردم جا دارد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به اين پرسش مجري مبني بر اينکه چگونه خودباوري در جوانان و آحاد ملت ما شکل ميگيرد، اظهار کرد: تفاوت انقلاب اسلامي با انقلابهاي ديگر عدم افراط و تفريط است در حالي که بسياري از انقلابها به تندروي و افراط کشيده شدند که ميتوان به القاعده و طالبان اشاره کرد که نوعي ماجراجويي و تندروي است.
رضايي اضافه کرد: انقلاب ما تندروي نبود انقلاب ما معتدل است و البته محافظهکاري هم ندارد يعني به عبارت ديگر اعتدال انقلابي دارد و در اين اعتدال انقلاب محافظهکاري و تندروي جايي ندارند.
وي با بيان اينکه آمريکا آرزو دارد انقلاب اسلامي همچون طالبان و القاعده شود تا همه امکاناتش را به صحنه آورد، تصريح کرد: آنها آرزويي ديگر دارند و آن عقبنشيني و تسليم شدن جمهوري اسلامي است که بايد بدانند اين آرزو يک خيال باطل است.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با تأکيد بر اينکه دستاورد انقلاب اسلامي برگرداندن اعتماد به نفس و خودباوري به جوانان است، گفت: چه کسي فکر ميکرد جوانان رژيم شاه را ساقط کنند؟ اما ديديم که اين اتفاق افتاد؛ در جريان هشت سال دفاع مقدس نيز با اينکه عراق پنج استان کشور را اشغال کرده بود برخي از دوستان ما حتي تيراندازي را نيز در خود جنگ ياد گرفتند که مثال بارز آن فرمانده فعلي سپاه پاسداران سردار عزيز جعفري است که ايشان در کتاب خاطرات خود ميگويند من تيراندازي را در خود جنگ ياد گرفتم.
وي ادامه داد:وقتي ما خودباوري را شکوفا و با تدبير و حکمت عمل ميکنيم استعدادهاي درونيمان نيز فعال ميشوند و در آن صورت است که ميتوانيم بر مشکلات غلبه پيدا کنيم. اين مشکلات ميتواند سياست، دفاع و يا اقتصاد باشد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، ابراز نگراني کرد که بدترين روز، روزي است که يک عده بخواهند درسهايي را که تا ديروز ما خودمان ياد ميداديم به ما ياد بدهند بنابراين بايد درسهاي انقلاب را حفظ کنيم.
رضايي با بيان اينکه ما در سياست درسهاي بسياري را ياد گرفتهايم، گفت: ما صد سال پشتوانه تجربه را در اختيار داريم و اگر از اين تجارب استفاده کنيم هيچ مانعي نميتواند جلوي ملت ايران را در پيشرفت بگيرد.
وي در پاسخ به اين پرسش که اين خودباوري را چگونه ميتوان عمومي کرد، گفت: از طريق تبليغ، آگاهي رساندن و تربيت ميتوان اين خودباوري را عمومي کرد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، ادامه داد: ما نميتوانيم امروز به جوانانمان بگوييم اينگونه باشيد و آنگونه زندگي کنيد در حالي که در زندگي خودمان تناقضهاي بسيار ميبينند.
رضايي تأکيد کرد: ما نياز به اين داريم روحيه و خودباوري را به جوانانمان بگوييم و به آنان در خصوص فيلسوفان، قهرمانان و بزرگان کشورمان آگاهيبخشي کنيم.
وي در بخش ديگري از سخنانش به کودتاي نوژه اشاره کرد و گفت:اگر فقط سي دقيقه تأخير کرده بوديم دشمنان خودشان را به امام ميرساندند و هواپيماي امام را بمباران ميکردند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با تأکيد بر اينکه ما نياز داريم جوانانمان را با حضور خودمان تربيت کنيم، گفت: من به مسئولان کشور هشدار ميدهم چرا که ما در انتخابات و در دولت اخير از نسل دوم به نسل اول بازگشتيم آيا اين به معناي اين نيست که فتيله جهاد و خودباوري را پايين کشيدهايم بنابراين يکي از پيامهاي انقلاب بازگشت به خودباوري است.
رضايي در پاسخ به اين پرسش که چرا عليرغم همه تلاش دشمنان براي صادر نشدن انقلاب ما به خارج مرزها اين اتفاق صورت گرفت، اظهار کرد: چرا اقتصاد ما مثل پيام فرهنگي ما به مرزها منتقل و کالاهاي ما در بازارهاي سوريه و لبنان بيشتر از ترکيه نميشود؟
وي ادامه داد: براي آمريکا ثابت شد که تا جمهوري اسلامي ايران در منطقه است نميتواند با سوريه، عراق و لبنان کاري کند.چرا که دو و نيم سال است اتحاديه اروپا، آمريکا و متأسفانه برخي از کشورهاي عربي بر سر روسيه ريختهاند و ميگويند نميتوانيم کاري کنيم پس چرا مجددا راه برخورد با ايران را پيش ميگيرند؟
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، با تأکيد بر اينکه چرا تجارت و ريال ما در بيرون از مرزها رواج ندارد، گفت: من معتقدم هنوز توجه و سرمايهگذاري بر روي اقتصاد نداريم؛ مقام معظم رهبري به زودي اقتصادهاي مقاومتي را ابلاغ خواهد کرد و ما ميتوانيم از نظر تجارت و اقتصاد اين کارها را انجام دهيم.
رضايي تأکيد کرد که ما در اقتصاد مشکلي جز خودمان نميبينيم و تحريمها نيز مشکل اصلي ما نيست. چرا که ما اگر مشکل خودمان را حل کنيم مسئله حل خواهد شد.
وي به حجم بالاي نقدينگي در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: ما بالاي 500 هزار ميليارد تومان نقدينگي داريم يعني به ازاي هر ايراني 5 ميليون تومان و هر خانوار ايراني 20 ميليون تومان يعني يک خانوار ايراني در طول يک سال ميتواند 20 ميليون تومان خريد و فروش داشته باشد در حالي که ميتوانست اين پول به درآمد و شغل اضافه و موجب ثروتزايي شود،بنابراين ما ثروت فراوان داريم و يا به تعبيري ديگر آب فراوان داريم اما اين آب امروز به سيلي خطرناک براي کشور تبديل شده است.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، با بيان اينکه ما ده ميليون جوان تحصيلکرده در مقاطع عالي در کشور داريم گفت: بيکاري در بين جوانان ما 30 الي 40 درصد است الان دوران طلايي داريم چرا که بيشتر قشر ما جوان هستند و ميتوانند کار کنند و معادن فراواني نيز براي اشتغال به کار آنان داريم.
رضايي در ادامه از کاهش ده و يازده درصدي شاخص بورس انتقاد و تصريح کرد: شاخص کل بورس ايران از حدود 90 به 80 هزار کاهش يافته است يعني سقوط ده و يازده درصدي که اين نيز به دليل برخي از ناپختگيها در مجلس و دولت است. بنابراين اين نياز به مطالعه دارد چرا که ما کارشناسان بورس و اقتصادي در کشور زياد داريم.
وي شتابزدگي، بيانضباطي و عدم قاعدهمند بودن را مشکل اصلي اقتصاد دانست و خاطرنشان کرد: دوستان سياسي ما بيمحابا وارد اقتصاد نشوند ما ميتوانيم از منابع خود به خوبي استفاده کنيم. ما در اقتصاد نيز ميتوانيم انقلابي و جهادي عمل کنيم و اين به معناي تندروي نيست.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، با تأکيد بر اينکه بحث هستهاي و اقتصاد مقاومتي را نبايد مقابل هم قرار دهيم، گفت: به نظر من بحث هستهاي و اقتصاد مقاومتي مکمل هم هستند چرا که مذاکرات راه اقتصاد را باز ميکند.
رضايي با تأکيد بر اينکه ما بايد مذاکره کنيم، اظهار کرد: چرا نبايد مذاکره کنيم؟ بعضيها را ميبينيم که خيلي از اين کار ناراحت هستند؛ ما در مذاکره کردن موقعيت خود را تثبيت ميکنيم و بسياري از بهانهها را از دست دشمن ميگيريم و رفع زيان ميکنيم. يعني خيلي از مزاحمتها را ميتوان با مذاکره از بين برد.
وي ادامه داد: تنها چيزي که در فرآيند مذاکره مهم است اين است که سرمان کلاه نرود و بتوانيم از موقعيت منطقهايمان استفاده کنيم.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، با بيان اينکه اقتصاد مقاومتي و مذاکرات در مقابل هم قرار ندارند، گفت: عدهاي در کشور راه نيفتند و بگويند اقتصاد مقاومتي يک راه است و مذاکرات نيز راهي ديگر. خير رهبر انقلاب هر دوي اين مقولهها را هدايت ميکند و اين دو دو بازوي عبور از شرايط فعلي کشور است.
رضايي تأکيد کرد: ما بايد مذاکرات را جدي بگيريم و از تيم هستهايمان نيز حمايت کنيم و البته تيم هستهاي نيز بايد کاملا مراقب باشد چرا که در مقابل آنان همه ديپلماسي غرب با چکيده تجربه 200 سال ايستادهاند بنابراين هم عدهاي نبايد فرض کنند که کار، کار سادهاي است و هم اينکه تيم مذاکرهکننده هستهاي ما نبايد مسئله را ساده بگيرد چرا که هر نوع سادهانديشي خسارت بزرگي را به ما وارد ميکند.
وي در خصوص سند چشمانداز نيز، گفت: سند چشمانداز کاملا بر اساس مطالعات واقعي تنظيم شده است و در آن افراطي وجود ندارد. چون بعضيها اين خواسته را داشتند که چشمانداز اهداف بيشتري را در بر بگيرد بعضيها نيز ميگفتند نميشود اهداف را دست پايينتر بگيريم اما با هدايت خود رهبر انقلاب ما هدفي را در سند چشمانداز انتخاب کرديم که واقعا در طي بيست سال قابل تحقق بوده است.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، با بيان اينکه سند چشمانداز سال 1382 ابلاغ شد، گفت: زحمات بسياري در خصوص سند چشمانداز کشيده شده است و بنده نيز به عنوان يکي از نيروهاي انقلاب کشور از دست دولتها و مجلسها گلهمند هستم چون ما بسيار بيشتر از اين ميتوانستيم حرکت کنيم.
رضايي ادامه داد: بايد بررسي کرد که غرب چه زماني ما را تحريم کرده؟ يعني الان سه سال است که آنها ما را تحريم کردهاند در حالي که ما ده سال پيش اين سند چشمانداز را ابلاغ بنابراين اگر آن کار لازم را ما از ده سال پيش شروع کرده بوديم و اقتصادمان را از نفت جدا کرده بوديم ما نبايد امروز تحريم ميشديم يا اگر تحريم ميشديم نبايد روي ما اثر ميگذاشت و نبايد تا اين حد تحت فشار قرار ميگرفتيم.
وي با بيان اينکه دوستان ما يا نتوانستهاند و يا برداشتهاي ديگري از سند چشمانداز داشتند، تصريح کرد: آنان برخي مقولهها را با چشمانداز قاطي ميکردند اما همه بايد بدانند وقتي يک سند ملي درست ميشود همه قوهها بايد تلاش کنند که يکصدا شويم چرا که اگر يک صدا شويم همين وقفهاي که در اين سند پيش آمده نيز در سالهاي آينده برطرف خواهد شد.
رضايي در خصوص شعار سال يعني حماسه سياسي و حماسه اقتصادي نيز، گفت: ما به اين دولت اميدوار هستيم و از همه ميخواهيم که به دولت کمک کنند چراکه ما بايد قاعدههاي دموکراسي را ياد بگيريم انتخابات تمام شد و رفت و وقتي اين مقوله تمام ميشود همکاريها بايد شروع شوند. دولتيها نبايد فکر کنند که فقط با دوستانشان ميتوانند کشور را اداره کنند يعني بايد از همه کارشناسان حتي از دولت قبلي نيز استفاده کنند. چون بالاخره دولت آقاي احمدينژاد داراي تجربههايي است.
وي اضافه کرد: خيلي از اطلاعات ممکن است در اختيار دوستان دولت جديد نباشد از طرفي ديگر بقيه نيز بايد به دولت کمک کنند چرا که مسائل با همکاري و هماهنگي حل ميشود.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، به آرامش کشور نيز تأکيد جدي کرد و گفت: بايد آرامش را در کشور حفظ کرد در همين دو هفته گذشته ما ديديم که هم از سمت دوستان ما در دولت ناشکيباييها و از سوي منتقدان دولت کمحوصلهگيهايي صورت گرفت بازار بورس دچار مشکلات شد يعني در کشور ما همه چيز ظرف يک هفته و دو هفته به هم ميريزد و اين خوب نيست.
رضايي با تأکيد بر اينکه نبايد به اقوام ايراني اهانت شود، خاطرنشان کرد: اقوام ايراني اساس و رکن کشور هستند و وقتي در رسانهها قوم پرافتخار آذري، لر، ترک، ترکمن و... اهانت شود اضطراب به وجود مي آيد و يک عده سوءاستفاده ميکنند بنابراين کشور ما به شدت نيازمند آرامش است.
وي ادامه داد: يک بار براي هميشه بايد تصميم بگيريم اختلافات سياسي را در صحنه سياست گذاشته و در اقتصاد با هم يکي شويم چرا که اقتصاد ربطي به چپ و راست ندارد و وقتي ميخواهيم ماشيني را مدرن کنيم بايد همه تواناييهايمان را روي هم بگذاريم. يک عده منتظرند که اين دولت به مشکل بر بخورد و بعد بگويند ديديد گفتيم نميتوانند. يا دولت بگويد ما بايد گارد بگيريم و نبايد اينها که رفتند داخل بيايند و بايد شروع به سرکوب آنها کنيم و بگوييم کشور را خراب کردند. اينگونه نميشود. من ميگويم بايد در اقتصاد همه تواناييها را بسيج کنيم.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: مقام معظم رهبري 4 تا 5 سال است که بر اقتصاد و زندگي مردم تأکيد دارند. ما شرايط بينالملل را ميدانيم، اما دشمنان ما تصور دارند که زير خَم ما را در اقتصاد گرفتهاند و ميتوانند ما را خاک کنند. خوشبختانه گردنهها را رد کردهايم، اما گردنه آخر است.
رضايي اظهار اميدواري کرد: من روندي را ميبينم که آمريکاييها، روسها و چينيها وقتي وارد منطقه ما ميشوند ميگويند اول برويم تهران و با آنها حرفهايمان را يکي کنيم. آن روز زماني است که ما در کنار موشک، توپ، اقتصاد، تجارت و توليد ثروت موفق باشيم و مانند دلار بر پول ملي ما حساب کنند و باارزش شود.
وي در خصوص چشمانداز اقتصاد کشور با بيان اينکه شکوفايي خوبي در جوانان وجود دارد، اظهار کرد: برخي از جوانان به کشورهاي ديگر رفتهاند که اگر عرصه درستي براي آنها ايجاد شود اتفاقات خوبي ميافتد. مثلاً از برخي از اختراعات جوانان حمايت نميشود. ما صندوقهاي مخاطرهپذير نداريم. يعني جواني که نوآوري دارد وقتي به پول برسد بدهي خود را ميپردازد، اما مشکل اينجاست که تا به درآمد برسد، منهدم ميشود.
رضايي در پايان با بيان اينکه تناقض مشکل ديگر بازارهاي ماست، گفت: عدهاي کوتاه فکر ميکنند؛ بانک، بيمه و بازار بورس بايد اساسي بازآرايي شود. ما مطمئن هستيم که جوانان و ظرفيت علمي خوبي داريم، اما بايد بستر لازم فراهم شود.
انتهاي پيام/